Mumiyo - Mumya (shilajit)

20-11-2024 16:51
Mumiyo - Mumya (shilajit)
Mumiyo - Mumya (shilajit) nedir?
 
Mumiyo - Mumya (mumiyo, mumijo, mumija, shilajit) nedir?
 
Mumiyo - Mumya (shilajit) Hangi ürünlerde bulunmaktadır?
 
Mumiyo - Mumya (shilajit)
 
Batı dünyasında "Mumio / Mumijo" gibi adlarla anılmaktadır. Bununla birlikte esas kaynağı olan Türk dünyasında (Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan...) tam karşılıklarını bilinmese de "Dağların Gözyaşları" ismiyle bilinen doğal bir "maddeye" verilen bir isimdir.  Mumiyo, Asya`da dağların yüksek kesimlerinde, kayalıklarda ve mağaralarda bulunan, koyu kahve veya siyah renkli bir tortudur. Buralarda yetişen bitkilerin zamanla dönüşümünden oluşmaktadır. Tıpkı petrolün oluşması gibi... Geleneksel Asya tıbbında, ayurveda da binlerce yıldır kullanılmaktadır. SSCB döneminde Ruslar da el atmış, ciddi araştırmalar yapmışlardır. 
Mumiyo parlak siyah renkte zifte benzeyen ve insan vücudu ısısında eriyebilen acı bir tada ve karakteristik bir kokuya sahip, suda kolay çözülebilen alkolde çözülmeyen, Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan’da Yerden 2,500-3000 metre yüksekte ki dağların mağaralarında ve kayaların üzerinde bulunan ve 100 yıldan fazla bir süre sonra fosilleşerek ortaya çıkan tamamen doğal maddeye verilen addır.
 
Mumiyo - Mumya (shilajit)
 
Mumiyo’nun toplanması da tam bir sır olarak bilinmekte hatta babadan oğula geçmektedir. Mumiyo’nun insan üzerinde ki etkisini ilk defa dağ keçisi avlayan insanlar fark etmiş ve daha sonrada kendi üzerlerinde denemişlerdir. Bir grup avcı dağ keçisi avlayıp yiyecek ihtiyaçlarını karşılarmış ama içlerinde birisi bir gün yaraladığı keçiyi takip etmiş ve  dağ keçisinin yamaçlarda bir kayayı yalayıp daha sonra yarasının üzerini yaladığını fark etmiş. Dağ keçisi yarasının daha çabuk iyileşmesi için bunu yapmaktaydı. İşte mumiyonun ilk defa yaralarını iyileştirebilen bir doğal bir ürün olduğu fark edilmiş ve bu doğal ürünü daha sonralarda toplayabilmek için hep bu yol izlenmiş. Önce dağ keçisi yaralanıyor ve daha sonra yaralı dağ keçisi takip edilip mumiyo’nun kaynağını bulup topluyorlarmış.
 
Mumiyo - Mumya (shilajit)
 
Kırgızistan / Bişkek İlim Akademisi Fen Fakültesi tarafından yayınlanan ve Prof. Dr B. K: KORUÇBEKOV ve Prof. Dr O. H: NARBEKOV imzalı, "Mumya” nın Biyolojisi ve Fizyolojisi " adlı bilimsel araştırma raporu sonuçları, bir süredir tıp dünyasında ilgiyle takip ediliyor ve tartışılmaktadır.
 
Mumiyo - Mumya (shilajit)
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.